K1raX
Moderator
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 339
|
|
Benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise in Finlanda pentru ca personajul nu purta pantaloni? -Creierul omului de Neanderthal era mai mare decat al nostru? -Prima masura cunoscuta de contraceptie au fost excrementele de crocodil, folosit de egipteni in anul 2000 i.Hr? -Prezervativul, confectionat initial din in, a fost inventat la inceputul anilor 1500? -Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h? Stiati ca ? Zaharul a fost adaugat pentru prima oara intr-o guma de mestecat in 1869 de catre un dentist. Stiati ca ? Noua Zeelanda este singura tara care contine toate tipurile de clima din lume. Stiati ca ? Inima unei femei bate mai repede decat cea a unui barbat. Stiati ca ? Daca nu poti sa mai vezi cu un ochi, iti pierzi aproape o cincime din toata vederea. Stiati ca ? Zilnic, omul uita 80% din tot ce a invatat in ziua respectiva. Stiati ca ? Gura Statuii Libertatii are 1 metru latime. Stiati ca ? Pisicile au 32 de muschi in fiecare ureche. Stiati ca ? Aproape 65 000 de texte de lege, decrete si amendamente aflate in vigoare in Egipt dateaza de la inceputul secolului 19. Stiati ca ? In America de Nord creste un copac (pe care bastinasii il numesc "pomul dracului", a carui coaja contine foarte mult fosfor, incat noaptea, langa tulpina lui, se poate citi ca in orice sala de lectura. 1. National Geographic a publicat un studiu surprinzator: in mai putin de 50 de ani, parul roscat natural va deveni o raritate. Se pare ca acest lucru are si o explicatie: la ora actuala numai 2% din populatia globului mai poseda gena responsabila de parul roscat.
Scaderea nemiloasa a numarului acestora este explicabila datorita casatoriilor mixte. Gena se pierde de fiecare data cand unul dintre parinti are parul roscat natural, iar celalalt de alta culoare, astfel ca descendentul va mosteni mai curand culoarea «comuna».
Pigmentul rosu al parului a aparut pentru prima oara in Europa de Nord acum cateva mii de ani, ca urmare a mutatiei unei anumite gene, din nevoia organismului de a asigura sinteza vitaminei D (necesara pentru formarea oaselor si pentru echilibrul chimic), in conditiile unui numar insuficient de zile insorite.
Printre roscatii celebri din istorie se numara si William Shakespeare, Cristophor Columb sau Vincent Van Gogh.
2. Grecii antici mestecau "mastic" - o guma facuta din rasina copacului mastic.
- Mayasii mestecau o guma (Chicle) facuta din seva copacului sapodilla.
- Thomas Adams a incercat initial sa foloseasca guma mayasa pentru a fabrica anvelope de masina, inainte sa creeze o guma gustoasa pentru mestecat.
- In 1848 John B. Curtis a creat si vandut pentru prima oara guma de mestecat marca "Guma Pure Spruce (molid) a Statului Maine".
- In 28 decembrie 1869, William Finley Semple a fost prima persoana care a patentat guma de mestecat - certificatul numarul 98.304 al S.U.A.
- In 1888 o guma Tutti-Frutti a devenit prima guma care a fost vanduta in automate cu fise pentru dulciuri. Automatele erau amplasate in metroul din orasul New York.
- Prima guma de mestecat care facea si baloane a fost inventata de Frank Henry Fleer in 1906. A botezat-o Blibber-Blubber. - -- - Reteta a fost inbunatatita de Walter Diemer care a numit inentia sa Double-Bubble.
In Japonia producatorul de guma B2Up sustine ca Bust Up contine extracte ale plantei Pueraria mirifica care poate sa mareasca sanii si sa tonifieze musculatura.
3. O echipa internationala de astronomi a descoperit recent cea mai mare planeta care orbiteaza o alta stea. Planeta tranzitoare este cu cel putin 70% mai intinsa decat suprafata lui Jupiter, cunoscuta drept cel mai mare corp gazos din sistemul nostru solar. Ce o diferentiaza pe noua descoperita este insa masa, mult mai usoara decat a gigantului Jupiter, cu o desnitate aproape de zero.
Noua exoplaneta, denumita TrES-4, este localizata in constelatia Hercule si este descoperirea unei echipe de la Sondaje Exoplanetare Transatlantice. TrES-4 orbiteaza in jurul stelei sale, GSC02620-00648, care se intinde la peste 1435 de ani lumina de Pamant. Fiind la doar sapte milioane kilometri distanta de steaua ei parinte, planeta este si foarte fierbinte, cu temperaturi medii de aproape 1,327 grade Celsius.
TrES-4 este atat de mare incat dimensiunea sa este dificil de explicat utilizand doar modelele curente de cercetare ale planetelor gigant.
4. Oamenii care au prieteni, rude sau soti supraponderali prezinta un risc crescut de a deveni obezi la randul lor, sustin cercetatorii din SUA. Afirmatia se bazeaza pe un studiu realizat asupra a 12000 de persoane, care a sugerat ca riscul de ingrasare creste cu 75% daca o persoana apropiata si cu care subiectul petrecea mult timp era obeza, cu 40% in cazul unui copil, sau cu 37% in cazul sotilor.
Cercetatorii au motivat acest lucru prin factorii sociali, precum robustetea altor oameni, decisiva in dezvoltarea obezitatii.
Alaturi de factorul social, riscul de ingrasare creste in prezenta conditiilor de stress, oboseala, in lipsa somnului, sau in prezenta unor boli cronice, precum si ca o consecinta a unei alimentatii nefavorabile. Dieta si exercitiul nu trebuie uitate, pentru ca ele pot sa ne ingrase la fel de bine cum pot sa ne si slabeasca.
Dietele fulger ne pot scapa de cateva kilograme bune, insa intreruperea lor poate cauza o ingrasare la fel de rapida.
5. Intr-o tigara sunt continute 43 de substante chimice care cauzeaza cancerul. Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice diferite, din care peste 300 sunt toxice pentru om nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida.
Cei mai toxici compusi sunt nicotina, gudroanele si monoxidul de carbon. Probabil veti spune: poti face cancer de la o mie de alte lucruri, oricum nu percepi boala ca un pericol real decat daca ajungi la doctor si iti spune ori renunti la fumat ori mori. Atunci, constient de iminenta pericolului te poti lasa.
Efectul cancerigen si toxicitatea genetica constituie un alt aspect important. Gudroanele din fumul de tigara exercita puternice efecte mutagene asupra AND-ului din nucleele celulelor tractului respirator. Īn ultimele doua decenii a devenit limpede faptul ca fumul de tigara contine puternici factori cancerigeni. Dintre cele peste 43 de substante cancerigene, cele mai de temut sunt benzopirenul, N-nitrosaminele, aldehidele, clorura de vinil, hidrocarburile aromatice (benzenul, fenolii, etc.), etilen-oxidul, arseniu, poloniu, cadmiu, crom
_______________________________________ ;`Femeile sunt ca locurile de parcare...cele bune sunt ocupate...Iar cele libere sunt pentru handicapati.` :|
|
|