infocenter
Membru nou
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
|
|
Serviciile oferite de INFOCENTER SRL CRAIOVA clientilor sai sunt: - incarcari cartuse inkjet HP, Canon, Lexmark, negru si color (reincarcari) - incarcari cartuse laser HP, Canon, Lexmark, Epson, Samsung, Brother, negru si color (reincarcari) - incarcari / reincarcari cartuse copiatoare - service si depanare imprimante inkjet si laserjet, monocrom (negru) si color - inlocuire chip cartuse inkjet si laser PRETURI: - reincarcare cartuse CERNEALA: - negru = 10 lei - color = 12 lei - oferta: negru + color = 20 lei - SUPER-OFERTA: dupa 4 incarcari, a 5-a incarcare GRATUIT!!!
- reincarcare cartuse LASER : - refill cartus laser fara chip – 35 lei - refill cartus laser cu chip – 35 lei + pret chip (10-30 lei)
Recomandari de Utilizare a Cartuselor:
Nu acoperiti capul cartuselor inkjet cu banda adeziva.
Nu interveniti asupra lor si nu permiteti tertelor persoane acest lucru.
Nu le transportati in mod necorespunzator, agitandu-le, bruscandu-le, lasandu-le in afara imprimantei sau la temperaturi nepotrivite timp indelungat.
Nu atingeti contactele sau circuitele electronice.
Nu consumati cerneala 100% pt. ca sa evitati uscarea sau obturarea capului de printare.
Nu lasati cartusele nefolosite pe perioade lungi, printati saptamanal o pagina pt. a mentine fluxul de cerneala. Altfel, cartusele se usuca sin u mai pot fi folosite.
Cartusele laser trebuie stocate in locuri intunecoase si cu cat mai putina umiditate a aerului.
Nu atingeti cilindrul fotosensibil si nu-l expuneti la lumina. Nu-l rotiti fortand pinioanele.
RECOMANDARI – INFOCENTER SRL CRAIOVA - Nu se incarca un cartus care se afla in imprimanta. - Este recomandabil sa ai doua seturi de cartuse pentru fiecare culoare. Unul in imprimanta, iar altul reumplut. Astfel se exclude posibilitatea de a ramane fara o culoare tocmai cand ai un document important de tiparit. - Daca nu utilizezi imprimanta mai mult timp se recomanda ca o data pe saptamana sa tiparesti o pagina de test. Aceasta previne uscarea sau infundarea duzelor de tiparire. - Atunci cand nu se utilizeaza, imprimanta se tine acoperita cu o husa care o protejeaza de praf. - Cand introduci un cartus reancarcat in imprimata fii sigur ca din acesta nu curge cerneala. Lasa cartusul deasupra unui servetel din hartie pana nu mai curge cerneala din el. Nu se pune in contact servetelul cu duzele cartusului deoarece cerneala din cartus o sa fie absorbita de hartie sau nu o sa vezi cand inceteaza picurarea cernelei. Un cartus reumplut corect nu curge. De obicei acest fenomen apare daca se injecteaza prea repede cerneala in cartus sau daca se supraincarca cartusul. - Nu se continua tiparirea cu un cartus fara cerneala sau care tipareste intermitent (cartusul este aproape golit) sau care are o culoare terminata (cartusele color). Cerneala este folosita si la racirea duzelor de imprimare iar, daca acestea nu au agent de racire, se distrug. - Pastreaza cartusele reumplute intr-o punga din plastic inchisa ermetic dar fara ca duzele cartusului sa atinga punga. Altfel este posibil sa se murdareasca punga de cerneala dar si cartusul si contactele electrice ale acestuia. In plus, la cartusele color, este posibil sa se contamineze reciproc culorile. Orificiile de incarcare cu cerneala care sunt folosite si ca orificii de aerare in timpul functionarii cartusului se acopera cu o banda adeziva, numai daca nu se utilizeaza imediat cartusul. Banda adeziva se inlatura la montarea cartusului in imprimanta. Nu se lipeste niciodata banda adeziva pe duzele cartusului fiindca se pot infunda cu adezivul de pe banda. Nu se refoloseste banda adeziva lipita de fabricant pe duzele cartuselor color deoarece cerneala color o sa difuzeze dintr-o camera in alta a cartusului si o sa se provoace contaminarea reciproca a culorilor. - Cartusele se reumplu imediat ce s-au golit sau, si mai bine, inainte de golirea completa. Astfel se previne uscarea duzelor de tiparire sau a buretelui din interior care retine cerneala. - In timpul procesului de reumplere nu se ating cu mana duzele sau contactele electrice de pe cartus. - Inainte de a introduce in imprimanta un cartus reumplut, acesta se sterge prin tamponare usoara cu o batista din hartie de eventualele urme de cerneala de pe contactele electrice. - Dupa introducerea unui cartus reancarcat in imprimanta, din soft-ul aferent imprimantei, se executa cateva cicluri de curatare a capului de imprimare.
Numarul de refilari ale unui cartus inkjet. Depinde de cartus si de conditiile de folosire. De exemplu: am reincarcat un cartus negru de la imprimanta mea de peste 100 ori si nu da semne de oboseala. Este un cartus tip recipient cu burete si nu are duzele de imprimare pe el. Durata de viata a unui cartus se poate prelungi reancarcadu-l inainte de golire. Astfel se previn problemele care apar prin uscarea buretelui din interior sau distrugerea duzelor de imprimare din cauza lipsei agentului de racire (cerneala). Cartusele cu duzele de imprimare atasate (de ex. Lexmark sau HP) se pot reumple si de peste 10 ori.
Cartus infundat. Daca, dupa reincarcarea cartusului, nu apare cerneala pe duzele de imprimare probabil ca nu ai urmat recomandarile de mai sus - de exemplu: cartusele se incarca imediat dupa golire sau mai bine inainte de golire, se tipareste o pagina de test pe saptamana daca nu utilizezi imprimanta periodic. - Se aplica o batista din hartie umezita cu apa distilata (incalzita in prealabil la 70 - 80 grade) pe duzele cartusului. In mod normal, dupa 1 - 10 min, apare cerneala pe hartie. Se considera cartusul desfundat. Se usuca prin tamponare cu o batista din hartie. Se introduce cartusul in imprimanta si se executa din soft-ul aferent imprimantei cateva cicluri de curatare a capului de imprimare. Daca este nevoie, se reia operatiunea. Solutia pentru desfundarea cartuselor - INFOCENTER SRL CRAIOVA ) comercializeaza aceasta solutie la pretul de 15 RON cu TVA/ flacon 100ml. Se umecteaza cu solutie de desfundat o bucata de batista din hartie (20x20 mm) si se aplica pe duzele de imprimare. In mod normal, dupa cateva minute, pe hartie apare cerneala (cartus desfundat). Se pot intalni cartuse care nu se desfunda asa de usor (de regula cele golite si "uitate" in imprimanta sau printr-un sertar din birou). In acest caz se toarna solutie de desfundat intr-un vas (de ex.o farfurioara tip cafea) si se introduc in solutie numai duzele cartusului sau capului de imprimare. Nivelul lichidului in vas trebuie sa fie de 2-3 mm - cat sa permita numai umectarea duzelor de imprimare. Este posibil ca desfundarea sa se produca si dupa 12 ore. Varianta: dupa aplicarea uneia din metodele de mai sus, se poate fortza desfundarea duzelor prin creerea unei suprapresiuni in cartus. Practic: se aplica o seringa farmaceurica fara ac pe orificiul de incarcare (aerare) al cartusului si se apasa rapid pe pistonul de la seringa introducandu-se astfel aer sub presiune in cartus - acesta o sa forteze eliminarea cerneli uscate din duzele de tiparire. Mentionam ca desfundarea cartuselor incarcate la INFOCENTER SRL CRAIOVA se face GRATUIT!
|
|
pus acum 15 ani |
|