Club Craiova Forum
Lista Forumurilor Pe Tematici
Club Craiova Forum | Inregistrare | Login

POZE CLUB CRAIOVA FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Karlla
Femeie
22 ani
Timis
cauta Barbat
22 - 44 ani
Club Craiova Forum / Stiri de Actualitate / Burj Dubai, cea mai înaltă clădire din lume Moderat de armani_ro2008, marcastone
Autor
Mesaj Pagini: 1
club_craiova_forum
Afacerist

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 153
Dubai, unul dintre cele şapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite (EAU), va inaugura luni cel mai înalt turn din lume. Dubai are ambiţia de a depăşi limitele arhitecturii, dar şi speranţa de a-și reface imaginea umbrită de criza datoriilor uriaşe în care s-a afundat, informează AFP.

Promotorul Burj Dubai, Emaar Properties, grup controlat în parte de guvern, nu vrea să facă publică înălţimea exactă a turnului scânteietor, un obelisc din oţel şi sticlă, ci se mulţumeşte să susţină că acesta depăşeşte 800 de metri.

Cu 160 de etaje care au înghiţit 330.000 de m3 de beton şi 31.400 de bare de fier, Burj Dubai se înalţă între deşert şi mare ca o icoană arhitecturală vizibilă de la o distanţă de 95 de km de jur împrejur.

Burj Dubai este "un punct de referinţă", afirmă inginerul constructor Bill Baker, care crede că de acum înainte se poate construi un turn tot mai înalt, de "1 km de exemplu, structura în construcţie putând fi adaptată, asemeni acordării un instrument muzical".

Pe locul doi se situează astăzi Taipei 101 cu 508 m înălţime.

Mai mult, principalul şef al proiectului, George Efstathiou, susţine că baza în formă de Y a Burj Dubai ia în considerare efectele curenţilor de aer şi asigură o stabilitate sporită a structurii.

"Multe dintre furtuni nici măcar nu se vor simţi (...) turnul este mai stabil decât mulţi alţi zgârie-nori mult mai scunzi", a explicat el.

Construirea mamutului a început în 2004, fiind realizată de compania sud-coreeană Samsung Engineering, de grupul belgian BESIX şi de societatea emirată Arabtec. Burj Dubai face parte din proiectul gigantic de 20 de miliarde de dolari al noului cartier "Downtown Burj Dubai", incluzând 30.000 de apartamente şi cel mai mare centru comercial din lume, transmite Agerpres.

burj dubai, cea mai din lume dubai, unul dintre cele şapte emirate ale emiratelor arabe unite

33.3KB


_______________________________________
id mess: club_craiova_forum

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la