Club Craiova Forum
Lista Forumurilor Pe Tematici
Club Craiova Forum | Inregistrare | Login

POZE CLUB CRAIOVA FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lutsen pe Simpatie
Femeie
24 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 48 ani
Club Craiova Forum / Stiri de Actualitate / Pereţii cu lumină înlocuiesc becurile Moderat de armani_ro2008, marcastone
Autor
Mesaj Pagini: 1
club_craiova_forum
Afacerist

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 153
Tapetul care emite lumină ar putea înlocui becurile din casele englezilor până în anul 2012. Specialiştii spun că noul sistem este de două ori mai eficient energetic decât becurile ecologice şi că poate fi alimentat şi cu ajutorul panourilor solare.

Un înveliş chimic aplicat pe pereţii interiori ai unei încăperi ar putea lumina toată camera asemenea razelor solare, astfel încât oamenii nu vor mai fi epuizaţi din cauza luminii obositoare a becurilor convenţionale sau a neoanelor, informează cotidianul britanic „The Times".

Pentru a produce lumină, învelişul trebuie să fie stimulat de curent electric, însă nu este nevoie decât de foarte puţini volţi. Peretele poate fi fără probleme atins, fără a exista vreun pericol de electrocutare. Tapetul strălucitor are şi un dispozitiv pentru reglarea intensităţii luminii electrice.

Proiectul este finanţat de Carbon Trust, o companie fondată de guvernul britanic care susţine tehnologiile ce nu produc emisii de dioxid de carbon. Reprezentanţii acestuia spun că noua tehnologie este de două ori mai eficientă, din punctul de vedere al consumului de energie, faţă de becurile ecologice, destul de controversate din cauza conţinutului de mercur.

Funcţionează şi cu energie alternativă

„Iluminatul este un mare generator de emisii de dioxid de carbon. Tapetele strălucitoare au un potenţial incredibil de a produce lumină într-un mod ultra-eficient din punct de vedere energetic. Credem că, dacă englezii vor opta pentru această tehnologie nouă şi inteligentă, Marea Britanie îşi va putea îndeplini ţinta de a-şi reduce emisiile de dioxid de carbon cu 34% până în anul 2020", spune directorul Carbon Trade, Mark Williamson.

Noul sistem de iluminat funcţionează cu maximum cinci volţi, ceea ce înseamnă că poate foarte bine să fie alimentat cu ajutorul unor panouri solare sau al unor baterii. Williamson susţine că o companie britanică va începe să comercializeze tapete luminoase din 2012.

130 de ani de viaţă


În 2009, UE a hotărât ca becurile cu incandescenţă să fie scoase progresiv de pe piaţa europeană, pentru ca din 2012 să fie interzise definitiv. Becul clasic dispare de pe piaţă după o „viaţă“ de 130 de ani. În anul 1879, Thomas Edison prezenta lumii invenţia sa: becul cu filament incandescent. În cel mult trei ani, becul lui Edison ar putea deveni istorie.

înlocuiesc becurile tapetul care emite putea înlocui becurile din casele englezilor până anul

35.1KB


_______________________________________
id mess: club_craiova_forum

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la