K1raX
Moderator
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 339
|
|
Infractorii operau pe teritoriul Germaniei, Italiei, Suediei, Olandei, Belgiei şi SUA. S-au emis 17 mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile şi două pentru arestare în lipsă.
În urma celor peste 30 de percheziţii imobiliare efectuate de peste 200 de poliţişti şi jandarmi în Bucureşti, Bacău, Constanţa şi Vrancea, procurorii şi ofiţerii de la Crimă Organizată au reuşit, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, să destructureze un grup infracţional organizat, care acţiona pe teritoriul României şi transfrontalier pe teritoriul Germaniei, Italiei, Suediei, Olandei, Belgiei şi SUA, în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice şi fraude cu cărţi de credit. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, gruparea criminală s-a constituit începând cu luna mai a anului trecut, cei 19 inculpaţi fiind Creţan Nicolae, Ionescu Daniel-Răzvan, Diacu Marius George, Olteanu Teodor, Negoescu Alexandru Mihai, Vasile Liviu Dan, Paraschiv Nelu, Bardaşu Iulian-Costel, Bartic Teofil-Ioan, Carp Mirela-Gabriela, Ştefănescu Iulian, Ioniţă Virgil Cornel, Iordănescu Dorel, Trifu Gabriel, Prian Costel, Vicol Constantin, Vasile Daniel, Iancu Tudorel şi Săndulescu Ion.
Lider era „Nicu Balamuc“
Grupul, având drept lider pe inculpatul Creţan Nicolae, zis „Nicu Balamuc“, era specializat în confecţionarea artizanală, comercializarea şi exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice, în instalarea de echipamente de „skimming“ pe terminale de distribuţie a numerarului (ATM-uri, dispozitive de acces în incinte etc.) în vederea colectării de informaţii de pe banda magnetică a instrumentelor de plată electronică utilizate la acestea (cărţi de credit/debit), falsificarea de instrumente de plată electronică şi punerea în circulaţie a acestora. În sarcina inculpaţilor se reţine săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzute de art. 7 al. 1 rap. la art. 2 al. 1 lit.a şi lit. b pct. 18 din Legea nr.39/2003 şi fabricare şi deţinere de echipamente software şi hardware în vederea falsificării de instrumente de plată electronică (cărţi de credit) prevăzute de art. 25 din Legea nr. 365/2002. Pe 20 ianuarie, procurorii DIICOT au coordonat 30 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Bacău, Constanţa şi Vrancea, ocazie cu care au fost descoperite şase locaţii unde erau produse echipamentele de contrafacere, fiind ridicate sisteme informatice, medii optice de stocare a datelor, echipamente artizanale folosite la copierea datelor de pe carduri bancare, carduri contrafăcute, mulaje ale unor „guri de bancomat“ şi mai multe „guri de bancomat“ sustrase. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 17 inculpaţi şi au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o durată de 29 de zile, precum şi arestarea în lipsă a doi inculpaţi, pentru 30 de zile. Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare germane şi olandeze, pe numele unuia dintre membrii grupării fiind emis un mandat european de arestare.
_______________________________________ ;`Femeile sunt ca locurile de parcare...cele bune sunt ocupate...Iar cele libere sunt pentru handicapati.` :|
|
|